Трета породна група – „Териери”

 1. Бразилски териер
 2. Ердeл териер
 3. Ирландски териер
 4. Бордър териер
 5. Кери-блу териер
 6. Ирландски мекокосмест пшеничен териер
 7. Лейкланд териер
 8. Уелски териер
 9. Бедлингтон териер
 10. Фокстериер късокосмест
 11. Фокстериер твърдокосмест
 12. Манчестер териер
 13. Парсон Ръсел териер
 14. Мурсия бъзард – Мурсиански ястреб
 15. Силихем териер
 16. Шотландски (скоч) териер
 17. Чешки териер
 18. Керн териер
 19. Уестхайленд уайт териер
 20. Норуич териер
 21. Норфолк териер
 22. Денди дайнмонт териер
 23. Скай териер
 24. Ирландски глен оф имаал териер
 25. Джак Ръсел териер
 26. Немски ловен териер (ягд териер)
 27. Холандски смаусхонд
 28. Американски стафордшир териер
 29. Английски бул териер
  • – стандартен
 30. Английски стафордшир бул териер
 31. Пит бул териер
 32. Ратонеро мурсиано
 33. Ка ратер Валенсия
 34. Ратонеро бодегуеро андалуз
 35. Прайтер